Persoane Fizice

Dacă ție îți pasă, atunci lucrurile vor deveni mai bune. Avem nevoie de tine, pentru a readuce zâmbetul pe fețele tuturor și pentru un viitor mai bun.

DONEAZĂ 3,5% DIN IMPOZITUL PE VENIT

Vrei să redirecționezi 3,5% din impozitul pe venit către cauzele care cu adevărat contează? Completează FORMULARUL 320 și depune-l la adiministrația financiară de care aparții (aici ai lista administrațiilor) ca el să ajungă până pe 25 mai direct la ANAF. De asemenea, poți opta pentru trimiterea lui prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Criza creată de Covid-19 a acutizat și mai mult sistemul medical românesc. Este nevoie de implicarea tuturor, iar în contextul actual, mai mult ca niciodată.

Mecanismul de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit poate face un zid pentru viață.

Descarcă FORMULARUL 230

*pentru a completa online trebuie să ai aplicația Adobe Reader descarcată
*consultă tutorialele video din josul paginii dacă ai nevoie de ajutor
dacă ai avut venituri din salarii/pensii, din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor, dacă pentru acestea din urmă nu ai obligația să depui Declarația Unică.

Descarcă DECLARAȚIA UNICĂ

dacă în 2021 ai avut venituri din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor, ai obligația depunerii Declarației Unice.

COMPLETEAZĂ

formularul de mână, cu majuscule. Nu este necesară specificarea sumei (instituția fiscală o va calcula și o va vira conform legii) și nici atașarea Fișei Fiscale. Datele Asociației RESCUE – TM sunt precompletate.

Cum poți completa și trimite online: 

– Descarcă FORMULARUL 320
– Completează câmpurile editable
– Semnează folosind semnătura olografă
– Trimite-l pe adresa support@rescue-tm.org

Cum semnezi:

1. Trebuie să ai aplicația Adobe Reader descărcată
2. Dai editare – este marcat cu semnul grafic al unui pix – și alegi Fill & Sign.
3. Odată ce-ai făcut asta, caută pictograma unui stilou. Apeși pe ea și începi să semnezi în câmpul din stânga jos, la „Semnătură Contribuabil”
4. Click pe Done, iar semnătura va fi salvată.

Vestea bună e că poți fie să desenezi semnătura cu mouse-ul, fie să încarci imaginea cu ea. Ca să încarci imaginea e simplu: semnezi o foaie albă, faci poză, decupezi cât să fie doar semnătura și o încarci în câmpul menționat mai sus.
Pentru anul fiscal 2021, poti alege de acum sa redirectionezi 3,5% din impozitul pe venit prin intermediul companiei tale, cu o cerere (model precompletat parțial) adresată departamentul economic/resurse umane, folosind următoarele date:
  • denumire a entității non-profit: Asociația RESCUE – TM
  • cod de identificare fiscală: 30957256
  • cont: Banca BCR Timișoara, BIC / SWIFT: RNCBROBU, IBAN RON: IBAN: RO63 RNCB 0716 1703 6893 0001
Decizia de a redirecționa prin intermediul companiei tale îți aparține, iar compania este obligată să permite să-ți ofere detaliile necesare și să te sprijine în acest sens. În cererea adresată departamentului său financiar/resurse umane, poți alege perioada de redirecționare, de la o lună la doi ani fiscali consecutivi.

Dacă ai nevoie de ajutor, contactează-ne la support@rescue-tm.org și găsim o soluție împreună.

TRIMITE

formularul completat (doar prima pagină) printat și scanat sau direct în format electronic, până la data de 25 mai​ 2022.

Cum poți trimite:

  • ​prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire;

  • îl depui direct la registratura administrației financiare de care aparții (aici ai lista administrațiilor);

  • folosești serviciul online ANAF, Spatiul Privat Virtual, disponibil aici.

https://rescue-tm.org/wp-content/uploads/2021/12/Imagen1.png