Fii Voluntar !

Oferă din timpul, cunoștințele și entuziasmul tău pentru a ajuta. Hai în echipa noastră de voluntari!

Fii și tu unul dintre noi!

Colaboratorii Voluntari RESCUE – TM impreuna cu câinii de salvare sunt super-eroi! Află cum poți deveni și tu un super-erou,  implicându-te în activitățile derulate în beneficiul societății!
Rolul voluntarilor este unul esențial în programele organizației noastre – voluntarii și câinii de salvare sunt partenerii noștri de bază în promovarea și apărarea drepturilor omului și a animalelor.

Voluntariatul reprezintă activitățile neremunerate, desfășurate din proprie inițiativă de orice persoană în folosul altora. ASV RESCUE – TM sprijnă voluntariatul și încurajează implicarea unui număr cât mai mare de voluntari în toate proiectele derulate.

Vrei să te implici?

Dacă vrei să oferi din timpul, cunoștințele și entuziasmul tău pentru a ajuta și salva, te așteptăm în echipa noastră de voluntari!

Ce activități poți desfășura ca Voluntar RESCUE – TM ?

cerc.png Campanii de informare în instituții de învățământ – voluntarii sunt peer educators și îi implică pe elevi și studenți în sesiuni nonformale privind drepturile și responsabilitățile omului și animalelor, educație pentru sănătate, educație rutieră, utilizarea în singuranță a internetului etc.
cerc.png Organizarea de sesiuni de terapie cu animale pentru persoane cu dizabilități – voluntarii însoțiți de câinii special pregatiți in acest scop, la cerere, organizează sesiuni de terapie pentru copii, aduți sau seniori cu dizabilitați.
cerc.png Sprijin la activități recreative cu copiii care provin din medii defavorizate – voluntarii contribuie la educația copiilor care frecventeaza activitațile noastre și îi ajută la pregătirea pentru viață.
cerc.png Participări în cadrul evenimentelor punctuale – voluntarii sprijnă organizarea de campanii, conferințe, tabere și alte evenimente locale, naționale și internaționale.
cerc.png Inițiative proprii ale voluntarilor – implicăm voluntarii în consultări privind viitoarele proiecte și susținem propunerile lor pentru proiecte noi.

Cum poți deveni voluntar RESCUE – TM?

  • Completează formularul alăturat cu datele tale, iar în câteva zile noi te vom contacta pentru a-ți oferi detalii despre cum te poți implica.
  •  Te vom invita la un interviu în care să ne cunoaștem și să descoperim dacă preferințele tale și oportunitățile de voluntariat disponibile se potrivesc. În urma interviului, persoanele selectate aleg activitățile în care să se implice și trec printr-o perioadă de probă;
  • Înainte de fiecare activitate, voluntarii participă la sesiuni de pregătire pentru a înțelege specificul activităților și pentru a dezvolta cunoștințele și abilitățile necesare lucrului cu câinii de salvare. Ulterior, sprijinul acordat voluntarilor este constant, prin noi sesiuni de pregătire, instrumente de lucru și oportunități de dezvoltare.
Vom reveni către tine cât de repede se poate. Timpul de răspuns poate varia în funcție de numărul de cereri al fiecărei perioade!

Fă primul pas pentru a devenii Voluntar!